SIKÇA SORULANLAR
Mamati Yapı İnşaat ailesi olarak; referansımız olabilecek tek noktanın sağlamlık ve güvenlik olduğunu düşünmekteyiz. Ardından gelen müşteri memnuniyeti çerçevesi de bizler için büyük önem taşımaktadır. Yalnızca bir proje ile ilerleme sağlamıyoruz. İçtenliğimizle samimiyetimiz ile müşterilerimizle karşılıklı bir görüşme talep ediyoruz. Ardından Mamati Yapı İnşaat olarak yapılacak işlerin en doğru seçeneklerini siz kıymetli müşterilerimize sunduğumuzu belirtmek isteriz! Ardından almış olduğumuz ortak kararlar çerçevesinde iş süreçlerimizi başlatıyoruz.
FİRMANIZ HANGİ SEKTÖRDE HİZMET VERMEKTEDİR?
İnşaat alanında hizmet vermekteyiz. Kentsel dönüşüm projeleri ağırlıkta olmak üzere, tadilat, bakım, restorasyon, dış cephe kaplama, hafriyat, çelik konstrüksiyon, çatı onarım ve bakımı, ahşap işleri, ısı yalıtım, boya gibi hizmetlerde de sunmaktayız.
SEKTÖR TECRÜBENİZ NEDİR?
1990 yılından itibaren sektörde hizmet vermekteyiz. Aile mesleği ile başladığımız bu işte, kararlı ve emin adımlarla ilerlemekteyiz.
MAMATİ YAPI RAKİPLERİNDEN HANGİ NOKTALARDA AYRILMAKTADIR?
En önemli noktamız sağlamlık, sonrasında müşteri memnuniyetidir. Tek bir projeyle değil, müşterilerimiz ile karşılıklı olarak görüşülüp, Mamati Yapı olarak yapılacak işin en doğru seçenekleri sunarız ve ortak karar alınarak işlerimizi güvenle yaparız.
İNŞAAT TESLİM SÜRESİ ORTALAMA NE KADAR SÜRÜYOR?
Yapılan inşaat çalışmalarının süresi, inşaatın büyüklüğüne göre değişiklik göstermektedir. Bu noktada önemli olan inşaatın metrekaresidir. Sözleşme yapıldıktan sonra bir binanın ortalama bitiş zamanı minimum olarak 12 ay belirlenmiştir. Maksimum ise 36 aydır. Garanti teslim süresi ise proje çiziminin ardından noterde yapılan sözleşme aşamasından önce belirlenmektedir. Hazırlanan sözleşmede inşaatın maksimum teslim süresi belirtilir.
OTURDUĞUM YERİN SAĞLAM OLUP OLMADIĞINI NASIL ANLARIM?
Bina yaşı oturduğunuz yerin sağlam olup olmadığı noktasında en önemli husustur. Özellikle 1999 deprem öncesinde yapılmış olan binalarda daha önce sağlamlaştırma çalışması yapılmış olmalıdır. Eğer bina 1999 depremi öncesine ait ise ve sağlamlaştırma yapılmadıysa riskli denebilecek grup içerisinde yer almaktadır. Gözle görülebilecek tehlikeli durumlar genellikle bodrum katlarda meydana gelir. Eğer kirişlerde ya da kolonlarla çatlak mevcut ise, delirler gözüküyor ya da rutubet var ise bina riskli durumda yer alır.
Yaşadığınız binada sizden önce bina risk raporu alınmış olabilir. Bu raporun olup olmadığını sorgulamak için İlçe Belediyesi’ne gitmeniz sorgulatmanız yeterli olacaktır. Eğer binaya ait bir risk raporu bulunmuyorsa depreme dayanıklılık testi yaptırmanız gerekmektedir. İstanbul belediyesi tarafından depreme dayanıklılık testi ücretsiz olarak yapılmaktadır.
İnşaat Projelerinde Hangi Tür Sözleşmeler Kullanılır?
İnşaat projelerinde genel itibarıyla müteahhitler ile yapılmakta olan sözleşmeler kullanılmaktadır. Yapılan bu sözleşmeler içerisinde projenin minimum ve maksimum zaman dilimi, proje kapsamı, maliyet, tarafların sorumlulukları ve diğer detaylar yer alır. Mamati Yapı İnşaat olarak işinde uzman avukatlarımız ile tüm süreçleri şeffaf olarak değerlendirip sizler için en uygun sözleşmeleri de hazırlıyoruz.